Kadang-kadang kita kena belajar

untuk melepaskan sesuatu yang dekat dengan kita untuk pergi,

walaupun mungkin tidak akan kita ketemu lagi,

tetapi percayalah,

suatu hari nanti yang baek pasti akan datang menjengah...

sakit untuk melepaskan pasti akan terasa hebat

tapi

ade penawarnya

-BERSABAR-

Bukannya aku sengaja nak tulis. Ada sebab lah.


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.
Assalamualaikum semua.

Waktu sekarang pukul 11.12pm.
Esok aku ada kelas jam 8 pagi di DKP 11 (baru).
sepatutnya kalau aku ada kelas esok, aku perlu tidur jam sebelas.
sebab faktor kecerahan di semenanjung dengan di sini tak sama.
kat sini subuh jam 4.37 pagi, jadi 6 pagi da terang benderang.
maghrib jam 6.15 petang, jadi, pukul 6.30 memang dah gelap gulita.
dugaan lah untuk aku yang susah tido awal, susah bangun awal.

bukan itu point aku sebenarnya.
tapi aku nak bagitau,
bila aku duduk sabah, aku dah pandai homesick.
kalau dulu aku duduk terengganu, 
kononnya akulah yang gagah bila berjauhan dengan keluarga,
akulah yang kuat bila tak balik raya haji.
akulah yang tabah tak balik rumah berbulan-bulan.

tapi bukan itu jugak point aku sebenarnya.
sebenarnya aku rindu.
aku rindu.
aku rindu.
aku rindu.
aku rindu.
aku rindu.
aku rindu.
sejak bila pulak dah aku pandai jujur macam ni.

Kalaulah kau tau betapa kerapnya aku fikirkan tentang kau.


Dah.jangan banyak buat spekulasi ok.
Jom tido.
Esok kelas statistik, aku takut bangun lambat, baju pun tak iron lagi.






menghitung hari nak balik semenanjung.
mana tak nya.
keluarga dan kawan aku semua tertinggal kat sana.
aku tercampak kat sini.
oh lupa pulak, mr coffee aku pun tertinggal kat sana.
wasalam.


UkhwahFillah Dari Imah Untuk Semua....^_^

4 comments:

Cik Ija Akmal said...

mr coffee tertinggak kat sana.haha.. xpe, bia aku jaga dia.hehe

SITI FATIMAH said...

haha. tolonglah jagakan kalau larat. dia dah gemuk skrg. :D ko kan maintain kecik je mek ;p

Aishah Jahirah said...

xpe dik....berbaloi kerinduan tu...study elok2.

SITI FATIMAH said...

insyaAllah, doakan saya kak Aishah Jahirah :)